top of page
Ara

ULUSLARARASI KORUMA BAŞVURUNUZUN REDDİ HALİNDE NE YAPABİLİLİRSİNİZ ?

  • Yazarın fotoğrafı: Av. Engin Çalışkan
    Av. Engin Çalışkan
  • 23 Oca 2023
  • 1 dakikada okunur

Uluslararası koruma başvurusu reddedilen bir kişi, reddinin iptali için idare mahkemesinde bir dava açabilir. Bu dava, reddedilen kişinin ülkesinde ya da başka bir ülkede tehlike altında olduğunu iddia etmesi ve bu nedenle koruma talep etmesiyle açılır. İptal davası, reddedilen başvurunun yeniden değerlendirilmesi için yapılır ve genellikle uluslararası hukuk ve insan hakları kurallarına dayanır.


Bu davalar, reddedilen kişinin ülkesinde ya da başka bir ülkede güvenliği tehlikeye atabilecek durumların varlığını kanıtlamasını gerektirir. Örneğin, bir kişi ülkesinde işkence, şiddet, siyasi şiddet gibi nedenler nedeniyle tehlike altında olduğunu iddia edebilir. Ayrıca, kişinin ülkesinde yasal koruma alamayacağını veya yasal korumanın yetersiz olduğunu iddia edebilir.


Uluslararası koruma başvurusunun reddinin iptali davasının sonucu, reddedilen başvurunun yeniden değerlendirilmesi veya reddinin iptali olabilir. Bu davalar, idare tarafından red kararının verilmesinin üzerinden kanunda yazılı sürelere riayet edilerek açılması gerektiğinden, bu konuda uzman bir avukat eşliğinde takip edilmesi hak kaybına uğramamak adına son derece önemlidir.


Hakkında: uluslararası koruma başvurusu, uluslararası koruma başvurusu için gerekli belgeler, uluslararası koruma başvurusu nedir, uluslararası koruma başvurusu dilekçe örneği, uluslararası koruma başvurusunun reddi kararının iptali, uluslararası koruma başvurusunun geri çekilmiş sayılması, uluslararası koruma başvurusunun reddi, uluslararası koruma başvurusunun geri çekilmiş sayılmasına itiraz dilekçesi, uluslararası koruma başvurusu şartları, uluslararası koruma başvurusu reddine itiraz dilekçesi örneği, uluslararası koruma başvurusu nasıl yapılır, uluslararası koruma başvurusu reddi

 
 
 

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page